Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Cég adatok:

Szabó Igazságügyi és Mérnöki Bt.
H-1163 Budapest, Kézbesítő utca 37.
Adószám: 20395102-1-42
Cégjegyzékszám: Cg.01-09-933311
Cégbejegyzés kelte: 2010. január 29.
Statisztikai számjel: 12413935-7490-113-01

Iroda:

Cím: 1163 Budapest, Kézbesítő u. 5.
Telefon: +36 30 993 6093
E-mail: szaboszakerto@gmail.com

Nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 8.00-17.00
Előzetesen, telefonon vagy e-mail útján történő egyeztetés esetén, a fenti időponton kívül is fogadjuk ügyfeleinket.


Tárhely szolgáltató:

MediaCenter Hungary Kft.
Cím: 6000 Kecskemét, Sosztakovics u. 3.
Tel: +36 76 506 618

AUDATEX KALKUÁCIÓ KÉSZÍTÉS:


Az Audatex rendszer alkalmas a gépjárművek és motorkerékpárok különböző sérüléseihez tartozó javítási költségek meghatározásához. A programot havonta szükséges frissíteni, ez teszi lehetővé, hogy a kapott eredmény az aktuális időpontra megfelelő legyen. A programban szereplő adatokat, normákat és árakat a magyarországi importőrök adják meg a program készítőinek. A program csak egy bizonyos szintig képes kalkulációt készíteni, az összes gépjárművön megtalálható alkatrész nem található meg benne. (Pl.: a váltóművek belső része, tengelyek csapágyak, fogaskerekek.) A program elsődlegesen tehát a különböző káreseményekben megsérült gépjárművek és motorkerékpárok visszajavítási költségének a meg- állapítására alkalmas. További probléma a rendszerrel, hogy nem található meg benne minden típus, Távol-keleti, Afrikai, Ausztrál, Észak- és Dél-amerikai gyártású gépjárművek és motor- kerékpárok jelentős része, valamint régebbi gyártású gépjárművek és motorkerékpárok, ezért szükséges tájékozódni a Főoldalon megadott elérhetőségek valamelyikén. A program szintén nem teszi lehetővé pótkocsik és utánfutók javítási költségének a meghatározását. Ezen esetekben a költség meghatározás egyéb (adatgyűjtéses) szakértői módszerekkel történik. Szintén probléma a programmal kapcsolatban, főleg a gazdasági világválság közepette, hogy nem történik olyan gyorsan az adatok frissítése, mint ahogy az a valóságban történik, ez viszont a programon belül egyszerűen korrigálható, amennyiben erről tudomást szerez a felhasználó, vagy a megbízó. Általánosságban azonban megállapítható, hogy a program a sérülések költségét jó megközelítéssel ki tudja számolni, a kapott összeg elfogadható. A programot több autójavító, biztosító társaság és igazságügyi gépjármű-szakértői is használja.

Az Audatex kalkulációt mindenkinek ajánljuk, aki a gépjárművek és motorkerékpárok helyreállítási költségét szeretné megtudni.
  • Magán személyek részére: biztosítós káresemény bekövetkeztekor az eljáró társaságok számítása nem minden esetben pontos, többször elhagynak, vagy nem vesznek figyelembe mellékmunkákat, az anyag árakat egyoldalúan módosítják (alkatrész és fényező anyag), a rezsi óradíjakat nyomott áron állapítják meg. Az általunk készített kalkulációban nem történnek változtatások, a kalkuláció a program ajánlása alapján készül, a benne szereplő tételek csak indokolt esetben módosulnak. Megbízóink kérésére az óradíjakat vehetjük átlagos mértékűnek, de kívánság szerint számolhatunk biztosítós vagy javítói óradíjakkal is. Az így elkészült kalkuláció, tárgyalási alap lehet a biztosító társaságokkal szemben. Nem biztosítós káreseménynél (fedezettel nem rendelkező károkozó, gyalogos, állat, épületről lehulló tárgy, kidőlő fa, stb.) szintén javasolt a javítási kalkuláció beszerzése, ebben az esetben szintén tárgyalási alap lehet a kártalanítás érvényesítésében. Nem biztosítós káreseménynél, egy egyszerű lakatos fényező munka esetén, a javító által adott számla ellenőrzésére szintén lehetőség van, a program használatával lehetőség nyílik a teljes javítás felülvizsgálatára.
  • Szervizek és javítók részére: cégünk vállalja a biztosítós és egyéb javításokhoz tartozó kalkulációk elkészítését. A kalkulációk alapjai lehetnek a kibocsájtandó számláknak, a kalkulációk tartalmazzák a munkaidőket és az anyag költségeket. Az óradíjak szabadon változtathatók, így mód van egyedi kalkulációk készítésére (különböző biztosító társaságok részére külön óradíj alkalmazása, illetve a törzs megbízók részére egyedi óradíj megállapítása). A kalkulációkat a magyarországi és külföldi biztosítók is elfogadják, mivel a program a gyári normákat és alkatrész árakat tartalmazza. Szakértőink rendszeresen vesznek részt az Audatex Magyarország által szervezett továbbképzéseken és tanfolyamokon, így a kalkulációk elkészítésekor maximálisan figyelembe vesszük a programban rejlő lehetőségeket.
  • Ügyvédi irodák részére: elsődlegesen a perérték meghatározáshoz javasoljuk a kalkuláció beszerzését. Az óradíjaknál az átlagos szakszervizi díjakat alkalmazzuk, de külön kívánságra egyes adott szakszervizi normákat is alkalmazhatunk. Szintén ügyvédi irodáknál, a már peresített eljárásokban, a biztosítók vagy más szakértők által beadott javítási kalkulációk ellenőrzése és felülvizsgálatára is mód van.
  • Hatósági kirendelés esetén: szolgáltatásunkat a következő szerveknek ajánljuk: Bíróságok, Rendőrségek, Önkormányzatok, APEH, VPOP és egyéb hatósági jogkörrel rendelkező szervezetnek. A részükre csak kirendelés útján áll módunkban kalkulációt készíteni, a kalkulációt pedig egy Igazságügyi Műszaki Szakértői Vélemény mellékletébe csatoljuk. Bűn- cselekmények gyanúja esetén, az okozott kár nagyságának a meghatározására alkalmas a program. Lefoglalt eszközök és tárgyak esetén mód van a cikkszám alapján történő keresésre és értékmeghatározásra. A program lehetővé teszi, hogy visszamenőleges dátumra (általában 10 év, egyes típusoknál ennél is több) történjen a kárérték megállapítása. Polgári peres eljárás esetén szintén a kárérték meghatározására alkalmas a program, itt is kiemelném az időben visszamenőleges kalkuláció elkészítését.
  • Biztosító társaságok és hitelintézetek részére: biztosító társaságok részére az előre meghatározott óradíjakkal és korrekciókkal vállaljuk a kalkuláció elkészítését. Hitelintézeteknek a hitelezendő járműveken lévő sérülések helyreállításának a költség meghatározása, illetve a visszavett vagy lefoglalt járművökön lévő sérülések javítási költségének a megállapítása, akár igazságügyi szakértő által készített szakértői vélemény keretében.
Copyright © 2019 . Minden jog fenntartva . E-mail: info@szaboszakerto.hu
AdatvédelemÁszf