Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Cég adatok:

Szabó Igazságügyi és Mérnöki Bt.
H-1163 Budapest, Kézbesítő utca 37.
Adószám: 20395102-1-42
Cégjegyzékszám: Cg.01-09-933311
Cégbejegyzés kelte: 2010. január 29.
Statisztikai számjel: 12413935-7490-113-01

Iroda:

Cím: 1163 Budapest, Kézbesítő u. 5.
Telefon: +36 30 993 6093
E-mail: szaboszakerto@gmail.com

Nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 8.00-17.00
Előzetesen, telefonon vagy e-mail útján történő egyeztetés esetén, a fenti időponton kívül is fogadjuk ügyfeleinket.


Tárhely szolgáltató:

MediaCenter Hungary Kft.
Cím: 6000 Kecskemét, Sosztakovics u. 3.
Tel: +36 76 506 618

ÉRTÉKCSÖKKENÉS SZÁMÍTÁS


Két fajta értékcsökkenést különböztetünk meg, az első a forgalmi értékcsökkenés, a másik pedig a műszaki értékcsökkenés. A forgalmi értékcsökkenés alapja az, hogyha egy járművet a sérüléseiből szakszerűen állítanak helyre, akkor a szakszerű helyreállítás ellenére is egy bizonyos fokú bizalmatlanság alakul ki a járművel szemben, amennyiben értékesíteni szeretnék, úgy azt csak nyomott áron lehetne megvalósítani. A forgalmi értékcsökkenés gyakorlatilag a korábban javított járművel szembeni bizalmatlanság összegszerű megadása. Az értékcsökkenés összege több tényezőtől is függ, a tényezők súlyozásával, különböző matematikai egyenletek alkalmazásával kapjuk meg az összeget. Magyarországon jelenleg három különböző módszer az elfogadott, az első a Dr. Melegh féle módszer, ebben a számításban a javítási költség és káridőponti érték aránya és a jármű kora a legfőbb befolyásoló tényező. Következő módszer az un. MABISZ számítás. Ebben a számításban a vizsgált jármű kárkori értéke, az egy évvel idősebb jármű értéke, a sérülések súlyossága és a fényezett alkatrészek nagysága a legfőbb befolyásoló tényező. A harmadik módszer az un. osztályba sorolás módszere. Ennek az alapja az Eurotax számításhoz tartozó gépjármű állapot osztályokba való besorolás. A módszer lényege, hogy minden új gépjármű automatikusan 1. osztályú. Amennyiben megsérül és kijavítják, úgy a legjobb esetben is már csak 2. osztályú lehet a jármű, a két osztály közötti %-os különbség a forgalmi értékcsökkenés. A járművökön keletkezhet műszaki értékcsökkenés is. Ezek általában a gépjárművökön és motorkerékpárokon lévő meghibásodások és sérülések együttes értékcsökkentő hatása. Ennek meghatározása nagyon hasonlít a javítási költség meghatározáshoz, de a javítási költséget súlyozzuk a jármű korának és állapotának megfelelően.

Az számítást mindenkinek ajánljuk, aki a gépjárművek és motorkerékpárok káresemény után bekövetkezett értékcsökkenés összegét szeretné megtudni.
  • Magán személyek részére: a biztosítós káreseményeknél lehet rá szükség, amikor a jármű tulajdonosa nem ért egyet az eljáró biztosító értékcsökkenés számításával. A biztosítókra jellemző, hogy a számításaikat felületesen végzik, a káridőponti értéket és a sérülés mértékét nem pontosan határozzák meg, a több számítási mód közül azt választják, amelyik a számukra kedvezőbb. Az általunk készített számítás mindhárom módszert tartalmazza, a számításhoz kapcsolódó értékeléseket pontosan végezzük, a megrendelőinkkel folyamatosan egyeztetve. Amennyiben szükséges, úgy egy akár igazságügyi szakértő által készített szakértői vélemény keretében is ki tudjuk állítani a számítást. Műszaki értékcsökkenést, a hibás teljesítések által okozott kárösszeg meghatározásához ajánljuk, ilyen lehet, amikor a megrendelő nem elégedett a javítók által elvégzett munka minőségével.
  • Ügyvédi irodák részére: amikor a megbízójuk egy biztosítós káreseménynél nem ért egyet az eljáró szakértő véleményével. Ilyen ok lehet például a sérülés mérték megállapítás vagy a számításhoz kapcsolódó kárkori érték meghatározás, stb. Műszaki értékcsökkenés, amikor kétely merül fel, hogy a javító által kiadott gépjárművek és motorkerékpárok valóban szakszerűen lettek-e megjavítva, a javítás utáni meghibásodások miből erednek, a javítás minőségéből vagy egyszerűen egy természetes elhasználódásról van-e szó. Szintén ügyvédi irodáknál, a már peresített eljárásokban, a biztosítók vagy más szakértők által beadott értékcsökkenés kalkulációk ellenőrzése és felülvizsgálatára is mód van.
  • Hatósági kirendelés esetén: szolgáltatásunkat elsődlegesen a következő szerveknek ajánljuk: Bíróságok, részükre csak kirendelés útján áll módunkban értékcsökkenés számítást készíteni, a számítást pedig egy Igazságügyi Műszaki Szakértői Vélemény mellékletébe csatoljuk. Elsődlegesen egy polgári peres eljárás keretében lehet rá szükség, amikor a felperes (pl.: a jármű tulajdonosa) nem ért egyet az alperes (pl.: az eljáró biztosító társaság) értékcsökkenés számításával.
  • Biztosító társaságok és hitelintézetek részére: biztosító társaságok esetén a biztosítottjuk által okozott károkozáshoz kapcsolódóan, az előre meghatározott korrekciókkal vállaljuk a kalkuláció elkészítését. Hitelintézeteknél a visszavett eszközöknél ajánljuk, mivel a finanszírozott jármű értéke csökken a javítás következtében, a számítás felhasználásával mérlegel- hető a további finanszírozhatóság.

Copyright © 2019 . Minden jog fenntartva . E-mail: info@szaboszakerto.hu
AdatvédelemÁszf