Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Cég adatok:

Szabó Igazságügyi és Mérnöki Bt.
H-1163 Budapest, Kézbesítő utca 37.
Adószám: 20395102-1-42
Cégjegyzékszám: Cg.01-09-933311
Cégbejegyzés kelte: 2010. január 29.
Statisztikai számjel: 12413935-7490-113-01

Iroda:

Cím: 1163 Budapest, Kézbesítő u. 5.
Telefon: +36 30 993 6093
E-mail: szaboszakerto@gmail.com

Nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 8.00-17.00
Előzetesen, telefonon vagy e-mail útján történő egyeztetés esetén, a fenti időponton kívül is fogadjuk ügyfeleinket.


Tárhely szolgáltató:

MediaCenter Hungary Kft.
Cím: 6000 Kecskemét, Sosztakovics u. 3.
Tel: +36 76 506 618

EUROTAX KALKULÁCIÓ KÉSZÍTÉS


Az Eurotax rendszer alkalmas a magyarországi gépjárművek és motorkerékpárok forgalmi értékének (vételi és eladási ár meghatározására egyaránt) a megállapítására, akár visszamenőleges időpontra is. A programot havonta szükséges frissíteni, ez teszi lehetővé, hogy a kapott eredmény az aktuális időpontra megfelelő legyen. Az Eurotax programban található árak a szerkesztőségi adatzárást megelőzően végzett piacmegfigyelések, adatgyűjtések felhasználásával alakultak ki, a piacmegfigyelést Magyarország egész területén végzik. Az adatfeldolgozás számítógépes adaptációval, a különböző korrekciók elvégzésével, valamint a piaci trendek megfigyelésévei a konkrét gépjárműből átlag autót képezve készül, melynek érvényessége a megjelenés hónapjában aktuális. A rendszerrel kapcsolatban az egyik probléma az, hogy nem található meg benne minden típus, Távol-Keleti, Afrikai, Észak- és Dél-amerikai és Ausztrál gépjárművek és motor- kerékpárok jelentős része, valamint régebbi gyártású gépjárművek és motorkerékpárok, ezért szükséges tájékozódni a Főoldalon megadott elérhetőségek valamelyikén. A program szintén nem teszi lehetővé pótkocsik és utánfutók értékének a meghatározását. Ezen esetekben az érték meghatározás egyéb (adatgyűjtéses) szakértői módszerekkel történik. Szintén probléma a programmal kapcsolatban, főleg a gazdasági világválság közepette, hogy nem történik olyan gyorsan az adatok frissítése, mint ahogy az a valóságban történik, ez viszont a programon belül egyszerűen korrigálható, amennyiben erről tudomást szerez a felhasználó, vagy a megbízó. Általánosságban azonban megállapítható, hogy a program a gépjárművek és motorkerékpárok értékét jó megközelítéssel ki tudja számolni, a kapott összeg elfogadható. A programot több autójavító, biztosító társaság és igazságügyi gépjármű-szakértői is használja.

Az Eurotax kalkulációt mindenkinek ajánljuk, aki a gépjárművek és motorkerékpárok értékét (káridőpontra) szeretné megtudni.
  • Magán személyek részére: biztosítós káresemény bekövetkeztekor az eljáró társaságok számítása nem minden esetben pontos, többször elhagyják, vagy nem veszik figyelembe az extra felszereltséget, a km állást egyoldalúan módosítják (szervizkönyv hiányra hivatkozva), a jármű állapotát rosszul sorolják be. Az általunk készített kalkulációban nem történnek változtatások, a kalkuláció a program ajánlása alapján készül, a benne szereplő tételek csak indokolt esetben módosulnak. Amennyiben egy hitelintézet lefoglalta vagy visszavette a járművét, szintén javasolt egy Eurotax értékelés elkészítése, mivel a hitelező intézetek a végelszámolásnál szintén az Eurotax árra hivatkoznak. Az így elkészült kalkuláció, tárgyalási alap lehet a biztosító társaságokkal, hitelintézetekkel, javítókkal és magánszemélyekkel szemben is. Járművásárlás vagy eladás elött érdemes kalkulációt készíteni, így mérni fel a vizsgált jármű árát.
  • Ügyvédi irodák részére: elsődlegesen a perérték meghatározáshoz javasoljuk a kalkuláció beszerzését. Szintén ügyvédi irodáknál, a már peresített eljárásokban, a biztosítók vagy más szakértők által beadott Eurotax kalkulációk ellenőrzése és felülvizsgálatára is mód van.
  • Hatósági kirendelés esetén: szolgáltatásunkat a következő szerveknek ajánljuk: Bíróságok, Rendőrségek, Önkormányzatok, APEH, VPOP és egyéb hatósági jogkörrel rendelkező szervezetnek. A részükre csak kirendelés útján áll módunkban kalkulációt készíteni, a kalkulációt pedig egy Igazságügyi Műszaki Szakértői Vélemény mellékletébe csatoljuk. Bűn- cselekmények gyanúja esetén, a gépjárművek és motorkerékpárok értékének a meghatározására alkalmas a program. A program lehetővé teszi, hogy visszamenőleges dátumra (általában 16 év) történjen a kárérték megállapítása. Polgári peres eljárás esetén szintén a kárérték meghatározására alkalmas a program, itt is kiemelném az időben visszamenőleges kalkuláció elkészítését.
  • Biztosító társaságok és hitelintézetek részére: biztosító társaságok részére az előre meghatározott paraméterekkel vállaljuk a kalkuláció elkészítését. Hitelintézeteknek a hitelezendő járművek értékének a meghatározása, illetve a visszavett vagy lefoglalt járművek értékének (vételi és eladási ár meghatározására egyaránt) a megállapítása, akár igazságügyi szakértő által készített szakértői vélemény keretében.
Copyright © 2019 . Minden jog fenntartva . E-mail: info@szaboszakerto.hu
AdatvédelemÁszf