Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Cég adatok:

Szabó Igazságügyi és Mérnöki Bt.
H-1163 Budapest, Kézbesítő utca 37.
Adószám: 20395102-1-42
Cégjegyzékszám: Cg.01-09-933311
Cégbejegyzés kelte: 2010. január 29.
Statisztikai számjel: 12413935-7490-113-01

Iroda:

Cím: 1163 Budapest, Kézbesítő u. 5.
Telefon: +36 30 993 6093
E-mail: szaboszakerto@gmail.com

Nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 8.00-17.00
Előzetesen, telefonon vagy e-mail útján történő egyeztetés esetén, a fenti időponton kívül is fogadjuk ügyfeleinket.


Tárhely szolgáltató:

MediaCenter Hungary Kft.
Cím: 6000 Kecskemét, Sosztakovics u. 3.
Tel: +36 76 506 618

HIBA MEGHATÁROZÁS (garanciális és szavatossági időn belül és kívül egyaránt)

 
Ez a tevékenység jellemzően a szervizek és az őket megbízó személyek között, a feltételezetten hibás teljesítésből adódó műszaki meghibásodások vizsgálatára vonatkozik. Ezen meghibásodások jellege több féle lehet: a vizsgált gépjárművek és motorkerékpárok javításával kapcsolatos szakmunkákra, vagy a javítás során beépített alkatrészek minőségére vonatkozhat. Az gépjármű és motorkerékpár importőrök, illetve a tőlük vásárló magán és jogi személyiségek között is adódhat nézeteltérés, ezekre jellemző, hogy a forgalmazó cég nem ismeri el a garancia vagy szavatossági időn belüli meghibásodással kapcsolatos kártérítési kötelezettségét, a javítás költségét teljes egészében az üzembentartóra hárítja. Használt gépjárművek és motorkerékpárok vásárlása után történő meghibásodások feltárása, amennyiben feltételezhető, hogy a hiba már meg volt a vásárlás elött, arról viszont az eladó nem, vagy hiányosan tájékoztatta a vevőt. A hiba meghatározás szükséges lehet a javítók részére is, ez olyan esetekre jellemző, amikor a megbízójuk a javítás után, a szakszerűtlen üzemeltetése következ- ményeként, az újabb meghibásodást a javítóra szeretné hárítani, hibás teljesítés címen.

A hiba meghatározást mindenkinek ajánljuk, aki a gépjárműveknél és motorkerékpároknál bekövetkező meghibásodások eredetét szeretné ismerni. A szakvélemény tárgyalási alap lehet a későbbi egyeztetéshez, ennek hiányában a polgári peres eljárás megindításának.
  • Magán személyek részére: a gépjárművek és motorkerékpárok üzemeltetése során felmerülő rendellenes meghibásodások meghatározására. Gyakorlatilag az összes meghibásodás ellenőrzésére, legyen szó javítás után bekövetkezett hibáról vagy vásárlás után bekövetkezett hibáról vagy garanciális és szavatossági időn belül történő meghibásodásról.
  • Szervizek és javítók részére: gépjárművek és motorkerékpárok üzemeltetése során felmerülő rendellenes meghibásodások meghatározására. Gyakorlatilag az összes meghibásodás ellenőrzésére, legyen szó javítás után bekövetkezett hibáról vagy garanciális és szavatossági időn belül történő meghibásodásról. Javítóknál még külön foglalkozni kell a felhasznált alkatrészekkel, ugyanis a meghibásodás forrása lehet a nem megfelelő minőségű beépített alkatrész is, ilyen esetben vizsgálni kell a javító felelősségét. (a beépítés elött lehetett-e látni a hibát, stb.)
  • Ügyvédi irodák részére: gyakorlatilag a magánszemélyekkel vagy a javítókkal megegyezik, amikor a megbízójuk a két fenti csoportból valamelyikéből kerül ki.
  • Hatósági kirendelés esetén: szolgáltatásunkat elsődlegesen a következő szerveknek ajánljuk: Bíróságok, részükre csak kirendelés útján áll módunkban hiba meghatározást készíteni, a megállapításokat pedig egy Igazságügyi Műszaki Szakértői Vélemény mellékletébe csatoljuk. Elsődlegesen egy polgári peres eljárás keretében lehet rá szükség, amikor a felperes (pl.: a jármű tulajdonosa) véleménye szerint az alperes (pl.: a javítást végző szerviz) hibásan teljesítette a megbízását, vagy más esetben, szintén az alperes (pl.: az jármű eladója) nem tájékoztatta a felperest megfelelően a gépjármű vagy motorkerékpár műszaki állapotáról.
Copyright © 2019 . Minden jog fenntartva . E-mail: info@szaboszakerto.hu
AdatvédelemÁszf