Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Cég adatok:

Szabó Igazságügyi és Mérnöki Bt.
H-1163 Budapest, Kézbesítő utca 37.
Adószám: 20395102-1-42
Cégjegyzékszám: Cg.01-09-933311
Cégbejegyzés kelte: 2010. január 29.
Statisztikai számjel: 12413935-7490-113-01

Iroda:

Cím: 1163 Budapest, Kézbesítő u. 5.
Telefon: +36 30 993 6093
E-mail: szaboszakerto@gmail.com

Nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 8.00-17.00
Előzetesen, telefonon vagy e-mail útján történő egyeztetés esetén, a fenti időponton kívül is fogadjuk ügyfeleinket.


Tárhely szolgáltató:

MediaCenter Hungary Kft.
Cím: 6000 Kecskemét, Sosztakovics u. 3.
Tel: +36 76 506 618

 

SÉRÜLT GÉPJÁRMŰVEK ÉS MOTORKERÉKPÁROK ÁLLAPOTFELMÉRÉSE


A különböző eseményekkor megsérülő gépjárművek és motorkerékpárok megszemlézése, fotó dokumentáció készítése. Megbontás után, a feltárt sérülések további vizsgálata és további fotó dokumentáció készítése. Az állapotfelmérés nem tartalmazza az Audatex és Eurotax kalkulációkat, illetve a roncsértékelés és értékcsökkenés számításokat, az állapotfelmérés kizárólag a hibás alkatrészek vizsgálatát, a sérülésük mértékének a meghatározását tartalmazza. Az állapotfelmérést mindenkinek ajánljuk, aki nem ért egyet a járművét ért sérülések rögzítésekor, az eljáró szakértő által kiadott jegyzőkönyvvel. Ilyen lehet például egy biztosítós káresemény, amikor a biztosító által megbízott szakértő nem elég alaposan méri fel a kárt, vagy nem tájékozódik megfelelően a vizsgált típusról, így a kár rögzítésekor több tényező is elkerüli a figyelmét.

Az állapotfelmérést mindenkinek ajánljuk, aki a gépjárművek és motorkerékpárok káresemény utáni állapotát szeretné megtudni.
  • Magán személyek részére: elsődlegesen a biztosítós káreseményeknél lehet rá szükség, amikor a jármű tulajdonosa nem ért egyet az eljáró szakértő véleményével. Ilyen ok lehet például a sérült alkatrészeknél a sérülés mértéke, az avultatott alkatrészeknél az avulás mértéke, stb. Állapot felmérésre szükség lehet nem biztosítós káresemény bekövetkeztekor is, ilyen például a vadak által okozott kár. Szintén szükség lehet állapot felmérésre, a javítók hibás teljesítésből eredő károk meghatározására, illetve adás-vétel után bekövetkező hibák ellenőrzéséhez. Ilyen esetek lehetnek, amikor kétely merül fel, hogy a javító által kiadott gépjárművek és motorkerékpárok valóban szakszerűen lettek-e megjavítva, a javítás utáni meghibá- sodások miből erednek, a javítás minőségéből vagy egyszerűen egy természetes elhasználódásról van-e szó. Adás-vétel után bekövetkezett meghibásodásoknál szintén szükséges a sérülés állapotfelmérése, a sérülés meg volt-e már az adás-vétel elött, vagy utána következett be a szakszerűtlen használat miatt, vagy egyszerűen csak egy természetes elhasználódásról van-e szó.
  • Szervizek és javítók részére: a magán személyekkel megegyezően, elsődlegesen a biztosítós káreseményeknél lehet rá szükség, amikor a javítást végző szakember nem ért egyet az eljáró szakértő véleményével. Ilyen ok lehet például a sérült alkatrészeknél a sérülés mértéke, az avultatott alkatrészeknél az avulás mértéke, stb. Állapot felmérésre szükség lehet nem biztosítós káresemény bekövetkeztekor is, ilyen például a vadak által okozott kár. Szintén szükség lehet állapot felmérésre, amikor az Ügyfél véleménye szerint, a javító hibás teljesítéséből ered a keletkezett kár. Ilyen esetek lehetnek, amikor kétely merül fel, hogy a javító által kiadott gépjárművek és motorkerékpárok valóban szakszerűen lettek-e megjavítva, a javítás utáni meghibásodások miből erednek, a javítás minőségéből vagy egyszerűen egy természetes elhasználódásról van-e szó.
  • Ügyvédi irodák részére: amikor a megbízójuk egy biztosítós káreseménynél nem ért egyet az eljáró szakértő véleményével. Ilyen ok lehet például a sérült alkatrészeknél a sérülés mértéke, az avultatott alkatrészeknél az avulás mértéke, stb. Állapot felmérésre szükség lehet nem biztosítós káresemény bekövetkeztekor is, ilyen például a vadak által okozott kár. Szintén szükség lehet állapot felmérésre, a javítók hibás teljesítésből eredő károk meghatározására, illetve adás-vétel után bekövetkező hibák ellenőrzéséhez. Ilyen esetek lehetnek, amikor kétely merül fel, hogy a javító által kiadott gépjárművek és motorkerékpárok valóban szakszerűen lettek-e megjavítva, a javítás utáni meghibá- sodások miből erednek, a javítás minőségéből vagy egyszerűen egy természetes elhasználódásról van-e szó. Adás-vétel után bekövetkezett meghibásodásoknál szintén szükséges a sérülés állapotfelmérése, a sérülés meg volt-e már az adás-vétel elött, vagy utána következett be a szakszerűtlen használat miatt, vagy egyszerűen csak egy természetes elhasználódásról van-e szó.
  • Hatósági kirendelés esetén: szolgáltatásunkat elsődlegesen a következő szerveknek ajánljuk: Bíróságok, részükre csak kirendelés útján áll módunkban állapotfelmérést készíteni, a felmérést pedig egy Igazságügyi Műszaki Szakértői Vélemény mellékletébe csatoljuk. Elsődlegesen a biztosítós káreseményeknél lehet rá szükség, amikor a jármű tulajdonosa nem ért egyet az eljáró biztosító társaság véleményével. Ilyen ok lehet például a sérült alkatrészeknél a sérülés mértéke, az avultatott alkatrészeknél az avulás mértéke, stb. Állapot felmérésre szükség lehet nem biztosítós káresemény bekövetkeztekor is, ilyen például a vadak által okozott kár. Szintén szükség lehet állapot felmérésre, a javítók hibás teljesítésből eredő károk meghatározására, illetve adás-vétel után bekövetkező hibák ellenőrzéséhez. Ilyen esetek lehetnek, amikor kétely merül fel, hogy a javító által kiadott gépjárművek és motorkerékpárok valóban szakszerűen lettek-e megjavítva, a javítás utáni meghibá- sodások miből erednek, a javítás minőségéből vagy egyszerűen egy természetes elhasználódásról van-e szó. Adás-vétel után bekövetkezett meghibásodásoknál szintén szükséges a sérülés állapotfelmérése, a sérülés meg volt-e már az adás-vétel elött, vagy utána következett be a szakszerűtlen használat miatt, vagy egyszerűen csak egy természetes elhasználódásról van-e szó.
  • Biztosító társaságok és hitelintézetek részére: biztosító társaságok esetén a biztosítottjuk által okozott kár állapotfelmérésekor. Ebben az esetben a kalkulációk készítését a biztosító társaság végzi el, az általunk készített szakértői vélemény alapján. Szintén szükség lehet állapot felmérésre, amikor az Ügyfél véleménye szerint, a sérült alkatrészeknél a sérülés mértéke nem megfelelő vagy az avultatott alkatrészeknél az avulás mértéke túlzott, stb. Ilyen esetben vállaljuk a sérülések újra vizsgálatát és ellenőrzését, amennyiben szükséges, úgy akár egy igazságügyi gépjármű szakértő által kiadott szakértői véleménybe foglalva. Hitelintézeteknél a hitelezés elötti és visszavétel utáni állapot felméréshez.

Copyright © 2019 . Minden jog fenntartva . E-mail: info@szaboszakerto.hu
AdatvédelemÁszf